Interpretariatul simultan

Reprezintă redarea orală (cât mai rapid posibil) de către interpret a unui mesaj transmis;  interpretulîncepe redarea discursului în limba ţintă fără să aştepte ca vorbitorul să termine discursul în limba sursă. Clienţii trebuie să înţeleagă că pentru acest tip de servicii, fiind vorba de întâlniri, conferinţe, congrese, este preferabil ca locaţiile în care acestea se desfăşoară să beneficieze de echipament adecvat. Dacă bugetul alocat pentru organizarea respectivului eveniment este mic şi nu vă puteţi permite închirierea echipamentului necesar pentru interpretariatul simultan, puteţi lua în considerare şi interpretariatul consecutiv care este mai puţin costisitor.

Interpretariatul consecutiv

Interpretul redă oral mesajul transmis de vorbitor dar, spre deosebire de interpretariatul simultan, actul de redare se realizează în secţiuni sau consecutiv unui discurs, în timpul unor pauze scurte făcute de către vorbitor. In timp ce vorbitorul îşi continuă expunerea, în funcţie de lungimea secţiunilor discursului, interpretul memorează sau chiar poate lua notiţe, iar când vorbitorul se opreşte, interpretul comunică în limba ţintă ceea ce s-a spus. Interpretarea consecutivă este des folosită în întâlniri de afaceri, vizite oficiale, la tribunal, în faţa unei autorităţi a statului sau chiar la o vizită medicală.

Whispering/chouchotage

Pentru acest tip de interpretare nu este nevoie de echipamente tehnice. Interpretul redă mesajul în limba solicitată unui singur ascultător, la ureche. De asemenea va oferim interpretariat tehnic, interpretariat de tratative comerciale, interpretariat telefonic, însoţitori sau ghizi turistici.
Alte aspecte:
-   Timpul maxim de interpretare este de 5-6 ore pe zi;
-   Timpul se contorizează începând din momentul în care interpretul se află la dispoziţia clientului;
-   Interpretul poate să primească documente privitoare la desfăşurarea evenimentului pentru a înţelege mai bine tematica respectivului eveniment.
-   Tarifele variază în funcţie de gradul de dificultate, de timpul alocat, de locaţie, etc.

Copyright 2016 • profesorengleza.ro • 2016